Tomatensoep

tomatensoep

Tomatensoeprecept.net brengt alle informatie rondom tomatensoep bijeen. Tomatensoep is één van de bekendste soepen die er is, er bestaan veel verschillende soorten en versies van de soep. Tomatensoep wordt vaak gecombineerd met verschillende soorten groente, gehaktballetjes en kruiden. Tomaat is het belangrijkste ingrediënt van de tomatensoep. In het ene recept wordt er gekozen om één bepaald soort tomaat te gebruiken, in het andere recept wordt er voor een mix van verschillende soorten tomaat gekozen.

Je kunt gepureerde tomaten gebruiken, tomaten zonder vel of verse tomaten. In alle gevallen wordt de tomaat uiteindelijk tot een puree gekookt en daarmee gaat men verder aan de slag om de soep compleet te maken. De variaties met tomatensoep zijn eigenlijk eindeloos en de soep kan op veel verschillende manieren worden bereid. Tomatensoep wordt meestal warm gegeten, sommige soepen kunnen echter ook koud worden gegeten. Met name in de Italiaanse keuken zien we veel soorten tomatensoep die zowel warm als koud worden gegeten.

Voedingswaarde tomatensoep per 100 gram

  • 41 kcal
  • 92 gram water
  • 3 gram koolhydraten
  • 1 gram suikers
  • 3 gram vet

Tomatensoep is enorm gezond! De soep is gevuld met belangrijke vitamines en mineralen die ons lichaam nodig heeft. Pas op met de dosering van zout, teveel zout is niet goed voor het menselijk lichaam.

Tomatensoep koken

Tomaat is te weinig om een lekkere tomatensoep van te koken. De basis van tomatensoep bestaat ook uit ingrediënten als ui of andere groente. Bouillon, ui en diverse kruiden zijn de belangrijkste smaakmakers van een tomatensoep. Afhankelijk van het recept wordt er ook nog rundergehakt of kip aan de soep toegevoegd. Er hoeft niet per se vlees te worden toegevoegd, er zijn genoeg varianten die voor vegetariërs geschikt zijn. Zorg dat alle noodzakelijke ingrediënten in huis zijn als je aan de slag gaat met tomatensoep. Het is belangrijk dat tomaten goed rijp zijn en vol van smaak. Proef de tomaten eerst rauw voor je er soep van gaat koken. Een waterige tomaat geeft een waterige soep als resultaat. Voeg op het eind van de bereiding altijd verse peper toe, zo wordt de soep lekker pittig en spannender van smaak.