Ben je laatst naar de Chinees geweest en heb je genoten van de heerlijke zoete tomatensoep? Chinese tomatensoep is anders dan de Nederlandse tomatensoep met balletjes. Volg dit recept stap-voor-stap om tomatensoep te eten zoals je deze bij de Chinees zal eten. De soep wordt bereid met onder andere kipfilet, suiker, ketjap, sambal, citroengras en gemberpoeder. De meeste ingrediënten kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt komen, voor sommige ingrediënten moet je echter uitwijken naar een toko. Volg het recept op zoals het beschreven is, zo weet je zeker dat je dezelfde smaak als bij de Chinees bereikt. Een handje eiernoedels maakt de soep helemaal af!
De soep kun je het best eten wanneer deze een dag bewaard wordt. De smaken zullen op dit moment beter vermengen, waardoor er een verbeterde smaakbeleving is. Kun je echt niet wachten? Eet de Chinese tomatensoep dan direct na bereiding op. De soep is zeer geschikt als voorgerecht tijdens een Aziatisch diner, maar uiteraard kun je de soep ook tijdens de lunch of gewoon tussendoor eten. Vries de soep in als je er later nog eens van wilt genieten. De soep blijft ongeveer een jaar houdbaar in de vriezer.
De meeste ingrediënten zijn gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar. Lukt het je niet om alle benodigde ingrediënten te kopen, laat deze dan niet weg uit het recept. Wijk bij voorkeur uit naar een markt of toko in de buurt om de resterende ingrediënten te kopen. De Chinese keuken is erg specifiek in de bereiding van gerechten, je kunt het je dan ook eigenlijk niet veroorloven om iets uit dit recept weg te laten.